Panourile solare sunt o posibilitate pentru dvs. dacă doriți să consumați propria energie curată și să economisiți bani pe termen lung. Panourile solare reprezintă o investiție pe termen lung, așa că, pentru a vă ajuta să luați decizia, am realizat un ghid cu diferitele avantaje și dezavantaje ale utilizării acestei energii regenerabile pentru casa dvs., precum și o perspectivă asupra viitorului orizontului energiei solare.
Avantajele panourilor solare la casa ta
Utilizarea energiei solare are următoarele beneficii și este bine să fiți conștienți de acestea. Să aruncăm o privire pentru a vă face decizia un pic mai ușoară:
Zero emisii
Principala atracție a energiei solare este că, spre deosebire de alte surse, nu generează emisiile poluante nici direct, nici indirect. Odată ce ați instalat setul solar pe casa dvs., nu vor mai exista emisii de gaze cu efect de seră. Acesta este un motiv bun pentru a opta pentru instalarea acestor dispozitive.
Economie de energie
Instalarea panourilor fotovoltaice (PV) este o investiție inițial costisitoare, dar pe termen mediu economiile de energie realizate sunt deja foarte mari. Factura dvs. de energie electrică va fi mai ieftină și, în plus, cu contoare bidirecționale veți avea posibilitatea să obțineți un profit din energia pe care nu o utilizați și să o „revindeți”. Aceasta este o opțiune pentru oricine dorește să economisească la consumul de energie.
Fără zgomot
Unul dintre cele mai importante aspecte ale energiei solare este acela că nu generează niciun tip de zgomot, spre deosebire de generatoarele convenționale de energie electrică. Dacă nu doriți să suportați sunete enervante, atunci aceasta este o posibilitate de a câștiga extra confort.
Compatibil cu alte tipuri de energie
Energia fotovoltaică este compatibilă cu alte surse și, de fapt, multe case au două instalații pentru ca energia convențională să funcționeze atunci când cealaltă nu. Aceasta este modalitatea de a face o tranziție treptată către energia solară și, mai ales, de a evita problemele.
Disponibil în toată lumea
Soarele este o sursă de energie inepuizabilă pe toată planeta, cel puțin pe termen foarte lung, deoarece se așteaptă să emită energie timp de 5 miliarde de ani. Este important să subliniem că energia este obținută de la soare în locuri unde nu există alte opțiuni, deoarece în zonele îndepărtate, aceasta este o modalitate prin care o mică instalație poate funcționa autonom.
Dezavantajele energiei solare
Deși utilizarea energiei solare este pozitivă în ansamblu, există o serie de aspecte negative pe care ar trebui să le luați în considerare și. Este important să ne amintim că amestecul energetic oferă mai multe posibilități și că, în funcție de locație, s-ar putea să vă intereseze o sursă sau alta.
Trebuie să faceți o investiție mare la început
Instalarea panourilor de energie solară necesită o investiție inițială ridicată, cuprinsă între 600 și 800 de euro pe metru pătrat de panou. Există diferențe în funcție de companie, dar este recomandabil să începeți de la acest calcul inițial, astfel încât să nu întâlniți surprize neplăcute. Aceasta înseamnă că să te bazezi pe această structură poate fi la început scump și acest factor îi face pe unii, fără îndoială, să se răzgândească.
Putere limitată
Un panou solar are o putere limitată și, din acest motiv, utilizarea acestui tip de energie nu este uneori suficientă, în sine, pentru a acoperi nevoile unei case. Gândiți-vă că o casă mică într-o zonă temperată nu cheltuie mai puțin de 7Kw pe zi și un panou standard generează doar 250W.
Dependența de climat
Acest inconvenient trebuie pus în perspectivă deoarece, în general, avem capacitatea de a prezice sau măsura orele medii de soare pe an și pe zi. Dacă investiți în panouri solare în Spania, acest factor nu vă va îngrijora prea mult, dar dacă vremea din zona dvs. este mai schimbătoare și nu aveți o capacitate mare de stocare a energiei, este posibil să aveți probleme. Dacă locuiți undeva unde nu există soare, nu este evident nici cea mai bună opțiune.
Tipuri de panouri solare
Panourile solare sunt variabile în ceea ce privește dimensiunea și puterea, dar am evidențiat două dintre principalele tipuri care sunt cele mai utilizate:
Panouri fotovoltaice
Panourile fotovoltaice sunt formate din celule de siliciu care colectează energia din soare pentru a o transforma în curent alternativ. Acesta este panoul care este cel mai frecvent utilizat în structurile de autoconsum și poate fi sub două forme: monocristalin sau policristalin. Acest tip de panou are aplicații diferite în funcție de climă și de rentabilitatea pe care o așteptați în fiecare caz.
Panouri termice
Panourile termice sunt mai puțin frecvente și sunt utilizate în principal în facilitățile comunității pentru a genera căldură sau abur. Este important să rețineți că există colectoare cu temperatură ridicată, medie și joasă. Scopul acestor panouri este de a genera energie, dar este adevărat că nu sunt de obicei utilizate în scopuri de zi cu zi.
Viitorul energiei solare
Energia regenerabilă are un orizont pe termen mediu, iar Europa a stabilit deja anul 2030 ca anul în care consumul de energie va fi 35% regenerabil. În sectorul autovehiculelor și al vehiculelor, este de așteptat ca până în 2040 să nu mai existe motoare cu combustie internă, iar industria se va dedica, de asemenea, acestui obiectiv.
Energia solară este o alternativă interesantă în acele locuri în care condițiile sunt favorabile și, mai ales, în clădirile mici și pentru autoconsum. Acest lucru este important dacă sunteți interesat să construiți o casă particulară și doriți să aveți un mod autonom și sustenabil de a genera energie.
În Spania, generarea de energie solară a avut suișuri și coborâșuri din cauza legislației contradictorii și a denumirii greșite a „taxei solare”, dar pe termen scurt este se așteaptă o revenire a utilizării.
Panourile solare sunt o opțiune pentru cei care doresc energie curată, economică, cu o structură sustenabilă. Acum, că sunteți conștient de avantajele și dezavantajele utilizării energiei solare, veți putea lua decizia corectă pentru nevoile dvs. fără a vă confrunta cu probleme. Sunteți pregătiți să le încercați?
Comments are closed